Liikunta

Kävelytapahtumasta potkua liikuntaan

Suomi on kesäaikaan täynnä tapahtumia. Liikuntatapahtumien suosio lisääntyy kokoajan ja kaikille löytyy kaikkea.  Tapahtumista voi käydä hakemassa hyvän potkun oman liikuntaharrastuksen alkuun.

Kävimme perheen kanssa Poronpolku tapahtumassa Lopella. Tämä oli toinen kerta tapahtumassa ja kävelimme lyhyimmän reitin, jonka pituus on 4km.

Poronpolku on saanut nimensä siitä, kun vuonna 1965 on Sallasta tuotu yhdeksän poron tokka Lopelle porojen keinoruokinnan tutkimusta varten. Kaksi vuotta tämän jälkeen järjestettiin ensimmäinen Poronpolku -tapahtuma, jonka tarkoituksena oli, että tapahtumaan osallistujat pääsisivät tutustumaan porotarhan elämään. Porot lähtivät Lopelta v.1974, mutta polku jäi.

Itse olen kävellyt vain lyhimmän reitin, mutta kävijät kertoivat pisimmän reitin olevan kuin Lapissa kävely.

Lapsille 4 km reitin varrella oli järjestetty mukavaa tekemistä ja ihmeteltävää. Puolivälin jälkeen matkalla on Pirunlinna – iso luonnon muokkaama kivimuodostelma. Pirunlinnalla oli maahisten, peikkojen ja menninkäisten valtakunta. Lapset tykkäsivät kiipeillä isojen kivenlohkareiden päällä ja välissä. Maahisten rummutus toi mukavaa jännittävää tunnelmaa paikanpäälle. Tätä paikkaa lapset odottivat etukäteen ja kuten edellisenäkin vuonna, aikaa kului tässä paikassa paljon.

Pirunlinnan ympäristössä oli muutakin mukavaa lapsille. Järvenrantaa lähestyessä nenään tuli ihana tuoksu. Partiolaisten lettupisteellä oli myytävänä muurinpohjalettuja, kahvia ja mehua. Söimme omat eväät rannassa, joten en ole täysin varma vaikka tarjontaa olisi ollut enemmänkin. Väkeä paikalla oli mukavasti, mutta ruuhkaa en huomannut silti alueella olevan. Homma toimi jouhevasti.

Reitillä on kaunista kangasmetsää sekä kivikkoa, ylä- ja alamäkiä, järviä ja upeaa luontoa. Se houkuttelee palaamaan luontoon liikkumaan uudelleen ja uudelleen.

4 kilometrin reitti sopii hyvin lapsiperheille, sillä tuon matkan lapset jaksavat kävellä. Perheen pienimmillä on mahdollisuus mennä reitti myös pyörällä. Näin reitillä vaunuja ja kantoreppujakin eli nuorin Poronpolun osallistuja ei varmasti ole kovin vanha ollut 🙂
Kuulinpa sellaisenkin tarinan, että pariskunta oli tavannut ensimmäistä kertaa Poronpolun tapahtumassa ja tänä vuonna he olivat mukana perheenä omien lastensa kanssa.

 

Seuraava Poronpolku järjestetään 30.9.2018. Varaa kalenteriin jo nyt ja lähde ihmeessä mukaan yksin, kavereiden, perheen tai vaikka työporukan kanssa!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s