Kasvissosekeitto

Kasvissosekeitto on yksi lempiruokiani. Se on helppo ja nopea tehdä ja meillä sitä syödään kerran viikossa. Vaikka pojat ovatkin vannoutuneita makaroni-jauheliha -faneja, tämä keitto on toistaiseksi kyllä maistunut.

Keitosta tulee usein hieman erilainen, sillä itse kokkailen vapaalla tyylillä sen mukaan, mitä jääkaapista sattuu löytymään.

Tarvitset lempi kasviksiasi, vettä, suolaa ja halutessasi kermaisuutta tuomaan joko kookosmaitoa/kermaa tai ruokakermaa.

Oma keitto valmistuu näin:

2 punaista paprikaa
Bataatti
2-3 perunaa
3 porkkanaa
Suolaa
Ripaus sokeria
1 rkl valkoviinietikkaa

Kuori ja pilko vihannekset. Laita ne kattilaan ja lisää vettä vihannesten pintaan asti. Anna kiehua kunnes ne ovat pehmeitä (saa mennä vähän ylikypsäksikin).
Kun vihannekset ovat kypsiä, poista suurin osa vedestä mutta jätä se talteen myöhempää käyttöä varten. Ylimääräisellä keitinliemellä voi esim. turvottaa koiran nappulat tai käyttää vaikka kukkien lannoitteena 🙂

Surauta kattilan sisältö soseeksi sauvasekoittimella ja lisää suola, sokeri, etikka sekä keitinvettä kunnes olet tyytyväinen keiton paksuuteen.

Maista ja lisää tarpeen mukaan mausteita.

Tämän keiton voi tehdä illalla valmiiksi, niin seuraavana päivänä on ruoka valmista joko lounaalla tai töistä kotiin tultaessa.