Matkan varrella opittua

Lapsuudessa ja nuoruudessani ei juurikaan matkusteltu Savoa tai Norjaa pidemmille matkoille. Itseäni matkustelu on kiinnostanut teini-iästä saakka. Uusiin kulttuureihin, uusiin maihin sekä ihmisiin tutustuminen on mielestäni parasta matkustelussa. Sekä tietty uudet seikkailut!

Matkustelusta voisin kirjoittaa vaikka mitä, mutta tällä kertaa halusin jakaa kanssanne matkan varrella muilta opittuja lausahduksia, jotka ovat jääneet elämään omaan elämääni.

 

” Jos sillä ei ole väliä 7 vuoden päästä, älä vaivaudu olemaan vihainen” – Mike

Toisinaan kun tunteet nousee pintaan, on hyvä pysähtyä miettimään onko tämä todella sen arvoista, että siitä kannattaa olla huonolla tuulella pitkään. Oman päivän voi helposti pilata ottamalla henkilökohtaisesti toisen ihmisen tekemiset itseään tai toista kohtaan. Helpompaa on ottaa asiat niin kuin ne ovat (tiedän, tämä vaatii paljon harjoittelua) ja elämään tulevat.

 

” Joskus sitä vaan ei noudata omaa neuvoaan” -Willow

Tästä on omakohtaista kokemusta varmasti suurimalla osalla. Kaikki tietävät esimerkiksi, että tupakointi on haitallista terveydelle, mutta silti moni jatkaa tupakointia. Sama pätee liikunnan terveysvaikutuksiin ja ravintotottumuksiin. Mikäli opittu tieto olisi väylä uusien tapojen omaksumiseen, olisimme varmasti hyvin terve kansa.

 

”Se ei ole minun tarina kerrottavaksi” -Rami

Toisten asioista puhuminen kun kyseinen henkilö ei ole paikalla. Tämä liittyy hieman myös ensimmäiseen lausahdukseen. Jotkut ihmiset tykkäävät jakaa tietoa muiden elämästä tietämättä mitä kaiken taustalla onkaan – miksi? Ketä sillä halutaan viihdyttää, itseä vai toista? Toisinaan itse tulen hyvin surulliseksi kun kuulen puhuttavan ihmisistä jotka eivät ole paikalla. Harvoin tiedämme tapahtumiin johtaneiden tilanteiden ja ihmisten taustoista tarpeeksi, jotta voisimme heitä tuomita hyvässä kuin pahassa. Jokainen tavallaan, mutta eikö olisi helpompi keskittyä omaan elämään täysillä muiden elämän sijaan?

 

Nämä lausahdukset ovat jääneet vahvasti elämään mukanani ja muistan ne aina uudelleen ja uudelleen kun tilanteita tulee vastaan. Ota joku omaksesi!