Syvähengityksiä hetkellisen katastrofin keskellä

Kesäkuussa kun lähtöni ulkomaille läheni, tuumasimme miehen kanssa että nyt on pakko lähteä hetkeksi pois kotiympyröistä kaksin. Viime kerran olimme yhdessä reissussa ennen lapsia 10 vuotta sitten.

Edellisenä päivänä kun olin tehnyt laivan check-inin, huomasin kauhukseni, että olin varannut paluumatkan samalle päivälle vaikka tarkoitus oli palata takaisin seuraavana päivänä. Huoneistohotelli oli jo varattu ja maksettu enkä koe, että lautalla Tallinnaan ja 5 h päästä takaisin olisi lainkaan rentouttava reissu.

Lähdin siis soittamaan laivayhtiölle ja siirtämään paluumatkaa. No onnistuuhan se, mutta hinta oli melkoinen seuraavana päivänä. Huh. Aivot menivät aivan jumiin ja lähdin miettimään ratkaisua. Katsoin muut laivayhtiöt, lentokoneen ja risteilyt. Löysinkin erittäin halvan risteilyn Helsingistä Tallinnaan ja hätäpäissäni ostin sen. Soitin laivayhtiölle ja peruin paluumatkan, samalla varmistelin, että toimiihan risteilyllä pelkkä paluu. No ei onnistu. Hienoa! Olin ostanut turhaan myös risteilyn 😀 Varasin lopulta Directferriesin kautta paluumatkan eri yhtiöllä ihan ok hintaan (vatutti silti ylimääräiset kulut oman huolimattomuuden takia). Heiltä ei tullut varmistusta, ainoastaan viesti että veloitus on tehty. 22 minuutin puhelimessa jonotuksen jälkeen luovutin. Soitin laivayhtiölle joka kertoi ettei varausta näy heillä, mutta että Directferriesillä on tänään ollut paljon ongelmia. Ffffuuuuu… Katastrofi paisui päässäni.. Parin tunnin odottelun (kuusi tuntia varaamisesta) jälkeen sain sähköpostiini lopulta varmistuksen ja liput paluumatkalle. Risteilyn peruin vaikka rahoja toki ei saanut takaisin.

Tämän hetkellisen katastrofin välissä kävin treeneissä ja matkalla hengitin syvään. 6 sekunnin sisäänhengitys, 4 sekunnin pito, 8 sekunnin uloshengitys. 15 minuuttia tätä tehtyäni pörinä päässä helpotti ja kroppakin rentoutui. Jouduin tosin tekemään saman paluumatkalla.

Syvään hengittäminen rauhtoittaa hermostoa hyvin, keho ja mieli rentoutuu kun keskityt hetkeksi vain hengitykseen. Kokeile arjessa istahtaa hetkeksi ja hengittää yllämainittuun tyyliin. Kommentoi alle mitä huomasit.